Organizace stravování v ZŠ pro školní rok 2020/2021
ORGANIZACE STRAVOVÁNÍ V ZŠ
Oběd 11:40 – 12:30 hod.
Strávníci si odloží tašky na chodbě před jídelnou.
Umyjí si ruce.
Do jídelny děti vstupují za doprovodu vychovatelů. Na stolečku u vchodu si vezmou příbory a usadí se na svá místa ke stolům.
Vychovatelé nalévají dětem polévku. Použité nádobí všichni odloží na určené místo.
Na zbytky stravy je vyhrazena nádoba.
Děti se řadí k výdejnímu okénku, kde jim kuchařka vydá hlavní jídlo.
Použité nádobí děti odloží na určené místo.
Konzumace nápojů: strávníci mají připraven čaj nebo ovocnou šťávu v nerezové nádobě s výpustným kohoutem a čisté hrníčky. Sami se obslouží.
Veškeré použité nádobí umývá kuchařka, zajišťuje také úklid jídelny po výdeji oběda.
Přídavky jídla jsou možné po vydání všech řádně přihlášených obědů.
Děti si mohou z jídelny odnášet doplňky stravy viz. Provozní řád.
Strávníci jsou povinni se chovat při stravování ohleduplně, v souladu s hygienickými předpisy a společenskými pravidly při stolování.
Problémy nebo připomínky hlásí strávník vychovatelům nebo kuchařce, která předá informace vedoucí stravování.
Úrazy nebo nevolnost hlásí strávník vychovatelům.
Způsob podávání připomínek rodičů ke stravování viz. Provozní řád.
V Moutnicích 1. 9. 2020 Mgr. Milena Emmerová – ředitelka ZŠ a MŠ
Monika Veithová - vedoucí ŠJ